Novice

Božično-novoletni koncert Goriškega pihalnega orkestra, 22.12.2018

Leto 2018 se zaključuje in Goriški pihalni orkester je v soboto, 22. decembra  njegov zaključek, kot vsako leto naznanil s sedaj že tradicionalnim božično-novoletnim koncertom. Letos se je orkestru pred polno dvorano Kulturnega doma v Novi Gorici pridružila še legenda slovenske glasbe, Oto Pestner.

Tradicionalno prireditev je orkester otvoril s Festo Paesano, sledila je vsem poznana Can`t take my eyes of you, Don`t stop belivin` in pa Gas do daske, s katerim sta nas navdušila solista na klarinetih, Miha Debenjak in Matevž Čubej.                                                                           

V letu 2018 je orkester obogatil kvartet klarinetov, katerega sestavljajo eni izmed najmlajših članov orkestra, Lovro Tinta, Anja Leban, Mojca Lipušček in Anže Pintar. Na koncertu so se predstavili s skladbama Quartet in F, ter z božično Feliz Navidad. Tudi letos je tolkalska sekcija Goriškega orkestra navdušila z nastopom na pločevinastih vedrih s skladbo Stinkin` Garbage.           

Godbeniki so se v letu 2018 preminulemu hrvaškemu glasbeniku, Oliverju Dragojeviću poklonili z njegovo Moj lipi andjele, katero je odpel dirigen, Sandi Cej, Ota Pestnerja pa so na oder privabile melodije Dragojevićeve Vjeruj u ljubav/ Vrjemi v ljubezen, ki sta jo skupaj v duetu odpela z dirigentom. Oto Pestner je poslušalce v leta mladosti popeljal z njegovimi največjimi uspešnicami, Mati, bodiva prijatelja, 30 let in z Ljubim te, Slovenija, božično vzdušje v dvorano pričaral z White christmas, ter za konec zapel še An American Triology. Goriška godba je kot uvod v prihajajoče praznike odigrala Sveto noč, pri kateri se je melodijam inštrumentom pridružila še publika, ki je z veseljem zapela zraven. Večer se je tradicionalno zaključil z maršem Radetzkykega.

Hvala, da ste bili tudi letos z nami. Naj bo novo leto polno sreče, zdravja, uspehov, glasba pa naj bo vaš sopotnik na vsakem koraku. 

                Srečno 2019!